Fot- och SkopulverAntiperspirant SprayHandlotion

Odaban Fot- och Skopulver - Fotsvett

Fråga 1: Kan Skopulvret ta bort de värsta av lukter?

Ja! Vi är själva aktiva inom sport/idrott och vi använder pulvret i våra skor, vi lovar att pulvret utrotar de otäckaste av lukter som kan förekomma i skor.

Fråga 2: Hur behandlar jag skorna?

Du strör en tesket av pulvret i skorna och skakar sedan om skorna så att pulvret sprids ut i skon- även längst fram i skon och använder sedan skorna som normalt. Strö i pulvret varje dag du använder skorna ca 7ggr på raken. Det kan även vara bra att lyfta sulan på skorna om det går och “kasta” in lite pulver där så att ingredienserna kan verka även under sulan.

Fråga 3: Är pulvret farligt?

Förvara pulvret oåtkomligt för barn, självklart är det inte bra om dom äter något som inte är till för att ätas men pulvret i sig är inte farligt om man anväder det på rätt sätt.

Fråga 4: Varför luktar skor så illa ibland.

Svetten och bakterierna frodas i tygskor och andra täta skor och det behövs underverk för att skorna inte ska lukta illa. ODABAN Skopulver är svaret för problem med illaluktande skor.

Fråga 5: Utrotar ODABAN Skopulver verkligen dålig lukt i upp till flera månader.

Ja, det gör det, men har du skorna på dig ofta eller använder ofta skorna utan strumpor- behandla skorna med pulvret igen efter behov, en tesked pulver i skon då och då hjälper dina skor att lukta fräscht.

Odaban Antiperspirant (Spray) - Armsvett

Fråga 1: Är kraftig svettning vanligt??

Så många som var fjärde person anser sig ha problem, detta är alltid en källa till fysisk och social obekvämlighet eller värre och ofta kan det kännas som om det inte är ett erkänt problem inom medicinen.

Fråga 2: Vad är skillnaden mellan en deodorant och en antiperspirant?

Deodoranter skyddar mot lukt, antiperspiranter hjälper till att kontrollera svettning.

Fråga 3: Är Odaban det bästa sättet att lösa mina problem?

Tusentals människor världen över har funnit att Odaban är en produkt som verkligen löser svett problem. I mer än 25 år har även den medicinska professionen gett stöd för denna allmänna uppfattning, många dermatologer rekommenderar nu användning av Odaban i stället för kirurgiska ingrepp.

Fråga 4: Är det farligt att förhindra svettning?

Att använda antiperspirant på begränsade hudområden så som under armarna eller mellan tårna är inte farligt då svetten kan avdunsta på andra hudområden eller omdirigeras till njurarna för naturlig utsöndring. Odaban antiperspirant fungerar bäst då man använder lite åt gången, man ska bara behandla små hudområden för bästa resultat. Se applicering av Odaban Spray.

Fråga 5: Finns det oberoende bevis för Odabans effekt?

Många oberoende studier och granskningar har genomförts i England. Fotvårdare (podiatrister), apotekare, medicinska tidskrifter, nationella tidningar och sport tidskrifter har alla erkänt Odaban som en bra och kostnadseffektiv lösning för svett och luktproblem.

Fråga 6: Vad är den aktiva substansen i Odaban?

Den aktiva substansen är 20% w/v aluminiumklorid hexahydrat upplöst i ren etylalkohol som innehåller ett skyddande silikon.

Fråga 7: Varför orsakar andra aluminiumklorid produkter så mycket irritation?

Vatten, svett från huden eller fukt får aluminiumklorid blandningar för att brytas ner för att bilda en sur biprodukt, det är denna sura biprodukt som orsakar problemet med irritation.
Den unika Odaban pumpsprayen förhindrar kontakt med vatten vid applicering och spraybehållarens konstruktion gör att fukt inte kan tränga in på samma sätt som i roll-on behållare eller liknande. Odaban är därför bekvämare, säkrare och effektivare än andra liknande produkter.

Fråga 8: Är Odaban säker för alla hudtyper?

Även de personer med känslig hud som är allergiska mot andra antiperspiranter kan ofta använda Odaban.

Fråga 9: Är Odaban säkert att använda under graviditeten?

Ja. Odaban verkar bara på ytan av huden, det sker absolut ingen absorption in i blodet, och är därmed säkert att använda under graviditet eller under amning.

Fråga 10: Utgör aluminium innehållet i Odaban antiperspirant eventuella långsiktiga hälsofaror, såsom Alzheimers sjukdom?

Den höga strävheten i Odaban formuleringen förhindrar aluminium från att absorberas genom huden, alltså kommer inte något av produkten komma in i kroppen.

Fråga 11: Orsakar antiperspiranter bröstcancer?

Teorier att antiperspiranter skulle orsaka cancer eller Alzheimers har cirkulerat på Internet under några år nu. Resonemanget bakom påståendet saknar bevis och bygger på en bristfällig förståelse för hur svettning fungerar samt vilken roll svettning har i regleringen av vår kropps fysiologi. Antiperspiranter anklagas för att blockera svettkanaler, att förhindra normal utsöndring av toxiner som istället skulle hamna i lymfkörtlarna och därmed skulle orsaka en mutation av cancerceller. Detta är en biologiskt inkorrekt vetenskap. Toxiner i kroppen utsöndras huvudsakligen via levern och njurararna. Lymfkörtlarna är inte förbundna till svettkanaler i kroppen och inga toxin-depåer har någonsin upptäckts där. Aluminiumhalten i antiperspiranter, tillsammans med andra beståndsdelar, har också påståtts orsaka långsiktigt skadliga effekter. Den utbredda användningen av antiperspiranter har gjort att myndigheter på många platser i världen har genomfört omfattande forskning om säkerheten hos dessa produkter och de har förklarats absolut säkra.

Fråga 12: Hur lång tid tar det att fungera?

Detta beror på många faktorer och alla är olika. Vanligtvis bör du efter en till fyra applikationer märka en enorm skillnad. Det kan dock för vissa individer bli nödvändigt att fortsätta applicera kvällstid upp till en månad innan fullgott skydd upplevs ha uppnåtts.
Kom ihåg att bara applicera kvällstid och bara innersta delen av armhålan (ca 3cm i diameter).

Fråga 13: Hur ofta använder jag det?

Det beror på hur allvarligt problemet är. De flesta människor tycker att när deras transpiration är under kontroll behöver de bara använda Odaban en eller två gånger i veckan.

Fråga 14: Hur länge räcker en Odaban Antiperspirant spray förpackning?

De flesta användare förbrukar en förpackning på mellan sex till tolv månader.

Fråga 15: Är det säkert att använda Odaban över hela kroppen?

Ja. Använd bara en spraydusch för varje hudområdet som ska behandlas och applicera sparsamt med hjälp av bomull (make-up remover pads är att rekommendera). På detta sätt sker behandling av ansikte och andra känsliga områden på huden såsom ljumske och under brösten enkelt. Använd talk för att absorbera överflödig produkt efter applicering.
Självklart ska du inte täcka hela kroppen med antiperspirant, bara små områden ska behandlas samt sparsamt detta för att Odaban Antiperspirant ska vara mest effektiv.

Fråga 16: Vad är det bästa sättet att applicera Odaban Antiperspirant under armar?

Applicera bara en spraydusch på en bomullstuss /makeup remover pad och behandla endast innersta tredjdelen av armhålan eftersom det är där majoriteten av svettkörtlar finns. Män kan möjligen spraya direkt i armhålan då håret fungerar som en barriär som hjälper till att förhindra överapplicering. Vissa människor använder en hårfläkt för att förbereda (torka) huden innan applicering och för att ta bort överflödig produkt efter behandlingen, andra använder talk/puder.
Kom ihåg att bara applicera kvällstid innan sänggående och att tvätta huden på morgonen.

Fråga 17: Kommer Odaban tvättas bort under dagens aktiviteter?

Odabans skydd är långvarig och kommer inte att försvinna även under aktiviteter så som simning.

Fråga 18: Kan jag använda Odaban på min hårbotten?

Du kan med FÖRSIKTIGHET spraya direkt på hårbotten. Kamma undan håret, applicera därefter genom att spreja och gnugga in med fingertopparna, sparsamt. Odaban kommer inte att orsaka någon missfärgning eller förlust av hår. Håll ögonen slutna och använd sparsamt under behandlingen. Du kan även sparsamt applicera med hjälp av en bomulstopps.
VAR NOGA MED ATT SKYDDA ÖGONEN VID APPLICERING.

Fråga 19: Jag har precis kommit i puberteten och jag svettas mycket, varför?

Förändringen i dina hormoner kan tyvärr utlösa en överstimulering av svettkörtlarna. Detta problem uppstår för massor av människor och är inget att oroa sig för. Odaban kan hjälpa dig mildra problemen.

Fråga 20: Har Odaban någon lukt?

Odaban Antiperspirant lämnar inga spår av lukt.

Fråga 21: Är Odaban bättre än andra antiperspiranter?

Vi vill påstå att Odaban är den mest effektiva antiperspirant som finns. Odaban är erkänd av dermatologer världen över som den första kommersiella produkten i sitt slag som verkligen hjälper och som orsakar mindre irritation.

Fråga 22: Varför en pumpspray?

Den aktiva substansen i Odaban bryts ner av vattnen, den unika hermetiskt tillslutna pumpen skyddar produkten från atmosfärisk vattenånga och vatten på huden (svett). Andra aluminiumklorid produkter med roll-ons och pad-dispensrar kan orsaka hudirritation.

Fråga 23: Varför ska jag applicera Odaban bara vid läggdags?

Då Odaban bryts ner av vatten är det viktigt att använda det bara på torr hud. Odaban ska därför appliceras vid läggdags när du inte aktivt svettas. Att applicera Odaban Antiperspirant under dagen kan orsaka hudirritation och fläckar på kläder.

Fråga 24: Varför använder vissa människor talk/puder vid applicering Odaban?

Vi tycker att användning av lite talk före och efter applicering av Odaban inte bara hjälper till att torka av huden utan även absorberar eventuell överapplicering av produkten.

Fråga 25: Kan jag raka mig under armarna innan jag använder Odaban?

Rakning före eller omedelbart efter applicering av Odaban rekommenderas inte (eftersom detta kommer att orsaka sveda vid applicering), men om du vidtar försiktighet vid rakningen och inte skadar eller irriterar huden kan du applicera Odaban utan att vänta de vanliga 24 timmarna.

Fråga 26: Kan jag sätta in mina linser efter applicering av Odaban, speciellt om jag applicerat på mina händer?

Ja, så länge du applicerar Odaban enligt anvisningarna, ta ut dina linser på kvällen, innan applicering, tvätta det behandlade området och händerna morgonen efter. Har du behandlat händerna så tvätta fingertopparna extra noga innan du sätter i linserna.

Fråga 27: Kan jag applicera Odaban i ljumskarna?

Ja, men du måste vidta särskild försiktighet eftersom huden är tunnare och därför mera känslig på detta område. Se till att din hud är riktigt torr (talk eller en hårtork kan hjälpa) och applicera sedan mycket sparsamt med bomull enligt anvisningarna i bruksanvisningen.

Fråga 28: Kan jag använda annan antiperspirant, deodorant eller parfym med Odaban?

Ja. Du kan efter att ha tvättat det behandlade området på morgonen använda dessa produkter.

Fråga 29: Ibland får jag problem med hudirritation av Odaban, gör jag något fel?

Odaban är speciellt formulerad med ett skyddande silikon och de renaste av ingredienser används till att förhindra hudirritation. Hudirritation beror oftast på en överapplicering av produkten. Kom ihåg att bara applicera en spaydush per behandlingsområde. Om hudirritation uppstått låt huden vila och läka och applicera sedan mera sparsamt.

Fråga 30: Vad gör jag om Odaban inte fungerar?

Det kan ta upp till flera veckor av applicering kvällstid innan Odaban hjälper dig få kontroll på ett större svett problem. När du känner att produkten börjar verka ska det räcka med att applicera någon gång i veckan.

Fråga 31: Odaban fungerade bra men nu tycker jag att den är inte så effektiv, vad är fel?

Ingenting är fel, alla är olika och vissa människor kan finna att efter flera månaders användning av Odaban kan den vara mindre effektiv än tidigare. Sluta använda Odaban en vecka för att “vila” huden, fortsätta sedan som tidigare med appliceringar kvällstid tills produkten är effektiv igen och applicera sedan efter behov. Kom ihåg att bygga upp ditt skydd långsamt genom att använda Odaban sparsamt.

Fråga 32: Kan Odaban hjälpa till att kontrollera överdriven “svettning” på mina händer och fötter?

Regelbunden låg dos av appliceringar mellan fingrar och tår kvällstid kan hjälpa dig. Kom ihåg att inte använda över hela fötterna eller hela händerna utan försök behandla mellan fingrar och kanske lite på handflatan. För problem med svettiga fötter, applicera sparsamt mellan tår.
Odaban Fot och Skopulver är ett utmärkt komplement för dig som tycker dig ha svettiga fötter.

Fråga 33: Hjälper Odaban ansiktsrodnad och ansikts svettningar?

Odaban hjälper inte ansiktsrodnad. Det kommer dock att hjälpa till att kontrollera överdriven svett från ansiktet, pannan, näsan och hakan. Applicera med bomull. Spraya inte i ansiktet. Skydda ögonen.

Fråga 34: Botar Odaban fotsvamp?

Inget botar “Fotsvamp”, problemetet återkommer i varmt väder. Odaban kommer dock snabbt utrota alla symptom och förebygga återkomst av tillståndet om det används regelbundet.

Fråga 35: Kommer mediciner att hjälpa?

Det finns ett antal potenta läkemedel som oxybutynin, glykopyrrolat, klonidin och Atenolol till exempel som kan köpas eller ordineras av en läkare som kan ge viss lindring för svett drabbade. Biverkningarna kan dock vara svåra och effekterna försvinner oftast efter en månad eller så.

Fråga 36: Vad är ETS?

ETS står för Endoskopisk Transtorakal Sympathectomy ett kirurgiskt ingrepp för skärning eller fastspänning (med titan hållare) av de nerver som styr svett-körtlar. Verksamheten kan erbjuda bara tillfällig eller partiell befrielse, är smärtsamm, dyr och kan ge kompenserande svettning på andra ställen på kroppen.

Fråga 37: Vad är jontofores?

Jontofores är en process (används dagligen eller med några veckors mellanrum beroende på hur allvarligt problemet är) för att kontrollera överdriven svettning. Hudområdet som ska behandlas hålls i vatten eller mot en fuktig platta medan en låg spänning ström används för att producera en koagulering av hudens proteiner. Denna åtgärd hjälper till att kontrollera graden av svett genom att delvis blockera svett kanalerna. Vissa personer kan finna processen snarare smärtsam.

Fråga 38: Vad är hållbarheten på Odaban Antiperspirant?

Hållbarheten på en flaska Odaban är tre år, men då en behållare ofta räcker 12 månader är det bäst att köpa högst två eller tre flaskor åt gången för personligt bruk.

Fråga 39: Kommer Odaban skada mina kläder?

Användt enligt anvisningarna kommer inte Odaban att skada kläder, dock är det viktigt att komma ihåg att tvätta det behandlade området på morgonen efter. Undvik såklart att låta sprayen komma i direkt kontakt med kläder.

Fråga 40: Jag har provat allt och ingenting hjälper, vad kan jag göra?

För de människor som anser att deras kraftiga svettningar är så illa att de inte klarar av situationen kan kirurgi vara värt att överväga. Var mycket försiktig, det är oerhört viktigt att vara medveten om att biverkningar kan vara sannolika och att dessa kan vara värre än det ursprungliga problemet. En webbplats som kan hjälpa dig att förstå dina alternativ mer tydligt är “http://www.hyperhidrosisclinicusa.com“. (Engelsk text)

Odaban Handlotion - Handsvett

Fråga 1: Vem är handlotionen bra för?

Handlotionen är bra för dig som lider av handsvett och som vill ha något att applicera efter behov. Lotionen innehåller mindre aluminiumklorid och kan appliceras under dagen till skillnad mot antiperspiranten som bara ska appliceras vid sängående. En bra produkt att ha med i till exempel handväskan.

Fråga 2: Hur mycket ska jag applicera?

Bara en liten klick räcker som man gnider in i handfaltorna och mellan fingrarna. Ingen lotion behövs på ovansidan av händerna.

Till topp ▲