Behandling med ODABAN® Antiperspirant är enkel och i de flesta fall mycket effektivt. Produkten får endast användas vid sänggående, då man är avslappnad. Det är mycket viktigt att huden som skall behandlas är helt torr, eftersom ODABAN® reagerar med fukt kan hudirritation uppstå. Använd en hårtork eller lite vanligt puder för att torka huden före applicering och sedan i händelse av applicering i för hög dos.

ODABAN® Antiperspirant (spray) måste appliceras sparsamt, en eller två spraytryck är tillräckligt. Personer med väldigt känslig hud, bör applicera ODABAN® Antiperspirant indirekt med hjälp av en bomullstuss. Vid behandling av underarmar gäller det att bara behandla den centrala armhålans område (3 till 4cm diameter) där de flesta av svettkörtlarna finns. Den behandlade ytan skall tvättas morgonen efter behandling. Andra deoderanter är onödigt men kan användas utan problem.

Mäns hud är generellt tjockare än kvinnors och förekomsten av hår under armarna hjälper också till att skydda huden från överapplicering av ODABAN® Antiperspirant. En eller två spraytryck kan appliceras (från cirka 10cm avstånd) direkt till mot armhålans centrala område. Eventuellt överskott kan torkas bort med ett papper. Det är alltså viktigt att produkten inte komer i kontakt med vatten (eller svett) för att undvika irritation av huden.

De flesta användare av ODABAN® Antiperspirant upptäcker att deras  problem är under kontroll efter bara några behandlingar. Det kan emellertid vara nödvändigt att upprepa behandlingen tills problemen är borta. Kom ihåg att mindre är bättre, applicera ODABAN® Antiperspirant sparsamt för bästa resultat. Om för mycket av produkten appliceras på huden blir den helt blockerad vilket kommer att resultera i en återgång till det ursprungliga problemet. I detta fall är det nödvändigt att huden får vila ett par dagar för att sedan påbörja behandlingen på nytt men kom ihåg att applicera ODABAN® mera sparsamt.

Det är viktigt att använda ODABAN® Antiperspirant endast på de områden som är drabbade av överdriven svettning. Behandla inte för stora hudområden och låt absolut inte produkten komma i kontakt med slemhinnor eller skadad hud. ODABAN® Antiperspirant är säker att använda över hela kroppen (små områden bara), men var noga med att använda en bomullstuss, särskilt för området runt ansiktet. Hårbotten kan behandlas genom att noggrant kamma en bena i håret och badda sparsamt med en bomulltopp.

Frekvensen för behandling med  ODABAN® är olika för varje individ. Ta god tid på Dig och minska gradvis mängden och frekvensen för applicering för att hålla Dig torr och problemfri. ODABAN® Antiperspirant är också användbar för personer som inte lider av överdriven svettning. Aktiva och ”sportiga” människor kommer att bli förvånad över att upptäcka hur effektiv produkten är för att skydda mot fotblåsor och förbättra greppet för all typ av sportutrustning. Och för de personer som helt enkelt vill använda antiperspirant en gång per vecka så är ODABAN® Antiperspirant svaret.

Till topp ▲